Suncokreti


Umjetnički voditelji:


Nedžad MERDŽANOVIĆ – hor za male i mlade

Alma KARIĆ - hor za male i mlade

Hamdija SALIHBEGOVIĆ Hamo – škola pop / rock gitare

 

Kroz dugogodišnji rad u svijetu muzičke umjetnosti došli smo na ideju da stećeno znanje podijelimo sa djecom Sarajeva. Ovo je samo kratko predstavljanje nas i projekata koji su radjeni u minulom periodu a govore o angažmanu i predanosti muzici.

Nedžad MERDŽANOVIĆ, već dugi niz godina se bavi profesionalno muzikom. Sami počeci se vežu za period od `95. godine gdje pjeva i svira u grupi Konvoj. S bendom je snimio pet studijskih albuma, a iza njih je veliki broj živih nastupa. U septembru 2003. godine pokreće muzički studio Antika, u kojem će za kratak period uraditi veliki broj teatarskih predstava, muziku za film, radijsku i TV muziku itd. Ideja za pokretanje Suncokreta je potekla zapravo od sjećanja na svoje odrastanje u pozitivnom okruženju i kreativnim ljudima.

Alma KARIĆ, dugogodišnji profesor hora i orkestra iz Osnovne muzičke i baletske škole "Novo Sarajevo" i voditeljica omladinskog ženskog hora "Chorus Cadenza" pri Medjunarodnom centru za djecu i omladinu "Novo Sarajevo". Kao horski dirigent prof. Karić radi već 14 godina i sa svojim ansamblima je osvojila 7 prvih i 2 druge nagrade na Federalnim takmičenjima muzičkih škola BiH. Od mnoštva ranijih projekata na kojima je radila, a koji se tiču užeg djelovanja rada sa dječijim horskim ansamblima, treba svakako izdvojiti angažman na dječijem CD-u "LaLaLaa", pjesme i priče za djecu, na kojem je u potpunosti pripremila dječije soliste i hor za svih 9 kompozicija.

Hamdija SALIHBEGOVIĆ Hamo, gitarista, autor, tekstopisac i lider sarajevske grupe "Konvoj", koja je na muzičkoj sceni još od 1988. godine, i iza sebe ima pet albuma. Muzikom se bavi već preko dvadeset i pet godina. U muzičkim krugovima važi za jednog od ponajboljih gitarista u BiH. Tokom ratnih godina, vodio je kurs gitare za djecu i omladinu pod okriljem humanitarne organizacije "Selma". U septembru 2003. godine zajedno sa Nedžadom Merdžanovićem, pokreće muzički studio "Antika". Od 2002. pa do sredine 2011. godine, vodi "Pop-Rock školu gitare" u "Centru za djecu i omladinu" na Grbavici, što je i najduži period kontinuiranog bavljenja instrukcijama gitare. U tom periodu stiče značajno iskustvo u radu sa učenicima.

 Projekti: 

 • Hamdija Salihbegović i Nedžad Merdžanović pozorišne predstave :

  Za odrasle :

   

  ·         Bureka više nema"  režija Aleš Kurt

  ·         Cirkus inferno"  režija  Pjer žalica

  ·         Vremenski tunel” režija  Admir Glamočak

  ·         Skapino” režija  Kaća Dorić

  ·         Djeca sa CNN-a  režija Aida Bukva

  ·         Nakaze  režija Dino Mustafić

  ·         Svjedok  režija  Miodrag Trifunov

  ·         Aristotel u Bagdadu” režija Aida Bukva

   

  Za djecu :

   

  ·         Kad se ženi Kralj Vrdalj" režija Aleš Kurt

  ·         Zaljubljeni krokodil"  režija Drago Buka

  ·         Bor visok do neba" režija Drago Buka

  ·         Aladin” režija Kaća Dorić

  ·         Mačak u čizmama” režija Drago Buka

  ·         Bura” režija Drago Buka

  ·         Hrabri zečić uplašić” režija Drago Buka

  ·         Crvenkapica na tačke naopačke” režija Lajla Kaikčija

  ·         Pinokio u nevolji" režija Belma Lizde-Kurt

  ·         Kapetan Džon Piplfoks" režija Kaća Dorić

 • ·         Čarobnjak iz Oza" režija Adis Bakrač

 

Make a free website with Yola